PUHU SILMILLENI Harri & Riikka

Nimi: Harri. Tai siis Niemisen Harri. Ei tosin mieluusti Natsi-Nieminen niin kuin pikkujätkät kuittailee.

Ammatti: No tota... Mä käyn parina kolmena päivän viikossa auttelemassa Jossea. Se muutti sen antikvariaatin uusiin tiloihin tohon Rautatienkadulle, ja sitten se kysy voisinko mä jatkaa vakituisesti. Vähän tietysti hankalaa joskus asiakkaiden kanssa, mutta onneksi Josselle toi hyvä myynti ja palvelu ei ole sillai sydäntä lähellä... Sitten muuten, mä tossa auttelen Valtteria ja Tapsaa, teen niiden kotihommia, niinku pyykkään kalsarit ja laitan ruokaa. Ei sillä että ne olis laiskoja tai jotain kermaperseitä, mutta ne on aika vanhoja. Valtteri hyvänä päivänä pääsee portaat yläkertaan ilman työntämistä eikä Tapsa osaa keittää edes vettä polttamatta sitä pohjaan. Ne on molemmat vissiin syöny töissä lounaat ja jotain lenkkimakkaraa sitten vaan kotona... No joo, ne on molemmat ollu jo vuosia eläkkeellä.

Harrastukset: Emmä tosta tiedä. Kai mä pelaan tietsikalla ja käyn salilla ja lenkillä. Sit mä joskus auttelen sossun Annea pikkujätkien kanssa... kai se käy harrastuksesta kun siitä ei saa rahaa. Vaikka ei se aina... Niinku tämä Eetun juttu... Oikein rikosromaani siitä piti sitten kirjoittaa, jumakauta.

Lempiväri: Siis ihme kysymyksiä. Emmä tiedä. Sininen? Musta? Eiku nyt mä keksin: pinkki! Oikein semmonen pikkupossun rusottava. Mä teen itelle vielä lettinauhat, haluukko sä kanssa?

Horoskooppimerkki: Ei mitään hajua.

Mikä on ärsyttävintä elämässä: Kaikki tyypit jotka yrittää päteä mutta niillä ei ole kanttia. Niinku ne kattoo mun tatskoja ja ajattelee että paska natsi, mutta ihan varmasti jos mä rupeaisin bussissa aukomaan päätäni jollekin huivipäiselle tädille niin ne ei kuitenkaan sanoisi siitä mitään. Osa olis vaan mielissään ja muut ei yksinkertaisesti uskalla. Ja sitten ne menee kotiin ja luulee että ne on jotain parempia ihmisiä kun niiden kusipäisyys ei näy iholla. En mä nyt sitä tarkota, että se on sama kuin väijyä tuolla kadulla kulkijoita pesismailojen kanssa, mutta kamoon! Jostain ne ajatukset lähtee, ja joskus olis itse kullakin peiliin katsomisen paikka. Jos tämmönen puolikuuro ja puolihullu osaa ajatella boksin ulkopuolella niin miksei sitten joku pukuääliö.

Mikä sinusta tulee isona: Joku isompi. Emmä tiedä... kai tästä pitäisi lähteä johonkin opiskelemaan ja hommata oikee ammatti, mutta toi Valtterikin tossa. Tapsa tuskin pärjää sen kanssa yksin... täytyy kattoo.

Nimi: Henriikka Amanda Johansen. Mutta jos kysytään kutsumanimeä, mä laitan papereihin Riikka.

Ammatti: Mulla on niitä useampi. Mä työskentelen lähihoitajana vanhusten kotipalvelussa. Sitten mä olen valmistunut toimittajalinjalta tuolta Voionmaan opistolta. Mä pidän videoblogia... äläkä vaan sano, että mä olen joku tubettaja! Mun kanavalta ei löydy kynsivinkkejä tai pelivideoita. Tällä hetkellä mä työstän sarjaa Tampereen homohistoriasta. Ei mitään arkistokamaa vaan henkilöhaastatteluja sitä aikaa ja arkea oikeasti eläneiltä ihmisiltä. Kun mä mainostin tätä sarjaa Facessa, multa tultiin heti kysymään etteikö se ole vähän kumma aihe ottaen huomioon että mä olen romani. On nimenomaan. Mutta mun mielestä missään kulttuurissa ei pitäisi olla tabuaiheita joita ei saa käsitellä. Tietysti, jos mun haastateltavissa olisi kaaleita, niin se olisi sitten ihan eri tason juttua.

Harrastukset: Apua, niin kuin mä muka ehtisin mitään! Karli, mun kummisetä, yritti joskus opettaa mua soittamaan kitaraa. Kai mun harrastus on toi mun vlogi... ja sisustaminen. Tai siis sisustamisen puute, mun olkkari on vielä kesken ja mä olen asunut Hervannassa jo... En mä edes muista. Sain mä Karlin avulla edes pari taulua seinälle.

Lempiväri: Toisin kuin monilla muilla kaaleilla, mulla on tosi tumma iho. Se tulee mun norjalaisilta esivanhemmilta, niin kuin myös toi mun sukunimi. Ihmiset yleensä kattoo mua että toi on joku mamu, varsinkin kun mä en pikkuvaatteiden jälkeen alkanutkaan käyttää hameita vaan otin talonpoikien vaatteen niin kuin sukulaistädit sanoo. Mulle se tosin tarkoittaa vähän eri asiaa kuin muille. Mulla on yleensä tummat leveäpunttiset suorat housut tai kunnolla yli polven menevä hame, joihin on helppo yhdistää kirkkaanvärisiä paitoja tai huiveja; kaikki haamupastellit saa mun ihon näyttämään harmaalta. Turkoosi ja keltainen on mun lempparit. Mun arkivaatteet on oikeastaan normaalia bisnespukeutumista, mutta Harrin oli pakko keksiä niille oma nimi. Mulla on sitten kuulemma "tätivormu".

Horoskooppimerkki: Leijona. Totta kai mä olen Rohkelikko. JK Rowling, you're the best!

Mikä on ärsyttävintä elämässä: Marisa! Tai ei vaiskaan. Se on ihan ok, mutta mä meinasin tulla hulluksi sen kanssa Nokialla, joten mä sepitin sille, että mun määräaikaisuus ei jatku ja hain sitten kaikessa hiljaisuudessa töihin naapurikaupunkiin. Vähän Marisa hermostu, mutta onneksi Karli sai puhuttua sen niin päin että nyt mä pystyn käymään sukulaisissa useammin kun kerran asun lähempänä. Marisa ei enää soita kuin kerran päivässä, joten mun ärsytys pystyy tätä nykyä jakautumaan aika tasan Harrin ja Karlin kesken. Mä tietysti ymmärrän, että Karlia sitoo poliisina vaitiolovelvollisuus, eikä se voi kaikesta mun kanssa puhua, mutta Harri! Siis kehtasi vedättää mua viikon sen Eetun ja Lukan jutun kanssa.

Mikä sinusta tulee isona: Mä tiedän kyllä kuinka vaikeaa toimittajien on nykyään löytää vakityötä, joten ei ole oikein mieltä heiluttaa rasismikorttia siinä asiassa. Tietysti mä pidän silmällä vapaita paikkoja eri medioissa... Toinen isompi projekti joka toivottavasti toteutuu puolen vuoden sisään on - yllätys! yllätys! - kuntokuuri. Vähän tullut turhaa ylimääräistä ton kuvan ottamisen jälkeen. Ei sillä että mä olisin mikään valas, mutta... No heikkari! On jo tänkin tapauksen kanssa tullut vastaan tilanteita, joissa olisi ollut parempi pystyä juoksemaan lujempaa.

Luo kotisivut ilmaiseksi!